Fysiokontu
Kontulan asemakeskus - 00940 Helsinki
Puh 09 340 3113 - fysio-kontu@suomi24.fi

Tekstin koko:   A   A   A

Itä-Helsingin Hyvinvointiverkosto

Fysioterapiapalvelut läheltäsi Itä-Helsingistä

Tukipohjalliset

Alaraajojen väärä tai toistuva kuormitus aiheuttaa erilaisia rasituskipuja, joihin voi olla monenlaisia syitä. Kivun ilmaantuessa elimistön sietokyky ainakin hetkellisesti ylittyy: kuormitus on joko liian kovaa tai toistunut liian usein. Valtaosa rasitusvammoista ilmenee alaraajojen ja lantion seudun alueella. Jokainen ihminen kärsii joskus jonkinlaisesta rasitusvammasta, joka voi johtua jalan virheasennosta. Sidas-tukipohjallisilla jalan virheasennot voidaan korjata.

PODIATECH BY SIDAS on korkealuokkainen menetelmä jalan virheasentojen ja kuormituksen tutkimiseksi ja yksilöllisten, toiminnallisten tukipohjallisten valmistamiseksi.

Myös materiaali vaikuttaa onnistuneeseen lopputulokseen: SIDAS- pohjallisaihiot ovat dynaamisia ja toiminnallisia; ei pyritä vain tukemaan, vaan myös ohjaamaan ja aktivoimaan. Korkealuokkaiset, lämpömuovailtavat materiaalit mahdollistavat tarkan ja nopean lopputuloksen: usein asiakas saa pohjallisparin mukaansa jo heti ensimmäisellä käyntikerralla. Jo valmiiksi tehtyjä pohjallisia on myös helppo muokata jälkeenpäin. Materiaalit ovat eripaksuisia käyttötarkoituksen mukaan. Kaikki materiaalit ovat vesipestäviä.

Sidas-valmistajat ovat terveydenhuollon ammattilaisia: yksityisiä fysikaalisia hoitolaitoksia, sairaaloita tai kuntoutumiskeskuksia. Lähtökohtana SIDAS- järjestelmässä on, että sama henkilö hoitaa asiakkaan alusta loppuun: tekee kokonaisvaltaisen fysioterapeuttisen tutkimuksen ja tämän pohjalta valmistaa toiminnalliset tukipohjalliset.

Sidas-pohjallisten hoitokohteet

Jos kipeytyminen on säännöllistä ja aina samassa paikassa, on syytä ryhtyä toimenpiteisiin ennen vaivan kroonistumista. Yksi tapa selvittää asiaa on tutkia, onko liikkumisessa jokin tietty mekaaninen syy, joka aiheuttaa vamman tai altistaa sille.

Askel tuottaa jalkaan mekaanisia kiertoliikkeitä

Tavallisimpia rasitusvammoja, joita voidaan hoitaa biomekaniikkaa tutkimalla ja sitä muuttamalla ovat esim. jalkaterän etuosan erilaiset kiputilat, akillesjänteen kiputilat, säären alueen ongelmat (penikkatauti), polven alueen kivut (esim. juoksijan polvi, hyppääjän polvi), lonkkakivut (esim. trochanterin bursiitti), alaselkäkivut, säteilykivut alaraajoihin (iskias), alaraajojen pituuseron aiheuttamat ongelmat jne. Tavallista näissä pitkittyneissä vaivoissa on toispuoleisuus. Mikäli vaiva on jatkunut pitkään, on syytä käydä erikoislääkärin vastaanotolla ja selvittää, ettei kyse ole mistään vakavammasta sairaudesta tai vammasta.

 

Lähde www.saga-sport.fi

Siirry sivun alkuun